Youth@CAL
x = independently organized TED event

Theme: Yolculuk

This event occurred on
May 9, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

Yolculuk, insan yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Her bireyin yaşamında farklı anlamlar taşıyan, öğrenme ve büyüme fırsatları sunan bir deneyimdir. Bu yüzden, TEDx etkinliğimiz için seçtiğimiz "Yolculuk" teması, derinlikli ve çeşitli konuları ele almak için mükemmel bir fırsattır. Katılımcılarımız bu temanın altında, yaşamın kendisi gibi çeşitli yönler bulabilecek ve insanların kişisel, zihinsel ve duygusal gelişim yolculuklarından teknolojinin ilerleyişine, sanatın evriminden doğanın korunmasına kadar geniş bir yelpazede konuşmalara erişme imkanı olacaktır. Bu ise bizim etkinliğimizin kilit noktalarından biri ve en önemli motivasyonudur.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi
Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Alemdar Mh., Babı Ali Cad. No:13, 34120 Fatih/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34110
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­C­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Engin Uygur

Klinik Psikolog
Ortaokul ve lise eğitimini Cağaloğlu Anadolu Lisesï nde tamamlamıiştır. 2007'de istanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümữ'nü tamamlayarak lisans derecesi almıştır. istanbul Üniversitesï'nde Din Psikolojisi Bolümü Yüksek Lisans Programi'n "Alfred Adler in Bireysel Psikoloji Teorisi'nin Din Psikolojisi Açısından Değerlendirilmesi" başlıkli teziyle tamamlamişstır. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini "Değerler Sisteminin (Dini Bașa Çikma, Affedicilik ve Şükredicilik Açisindan) Anksiyete Duyarlığı Üzerindeki Yordayic Etkisi: Metakognisyonların Arac Rolt" başliklı teziyle Üsküdar Üniversitesi nde tamamlamiştır.Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programinda tez aşamasındadır. Türk Psikologlar Derneği üyesidir. Metakognitif Terapi Derneğinde kurucu başkan yardimcısıdır. Çesitli hastane ve özel kliniklerde Klinik Psikolog olarak görev yapmiştır.

Bülent Turan

İçişleri Bakan Yardımcısı, Avukat, Yazar
17 Ocak 1975'te Çanakkale'de doğdu. ilköğrenimini Lapseki 25 Eylül ilkokulu'nda, ortaöğrenimini Kartal Anadolu imam Hatip Lisesinde yatılı olarak tamamladı. Lisans eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesï'nde tamamladıktan sonra Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesï nde Çalisma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Ana bilim Dal'nda yüksek lisansını yaptı. Lise ve üniversite yllarindan itibaren birçok sivil toplum kuruluşunda çesitli görevler üstlendi. 24. Dönem istanbul Milletvekili, 25, 26 ve 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 2015-2023 yllari arasinda AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev aldı. Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde kendi objektifine yansiyan fotoğrafları ve bu fotoğrafların hikâyelerini 2009 ylinda yayımlanan "Bir Mola" adını verdiği bir foto-kitapta derledi.

Esra Gümüş Kırıcı

Eski A Milli Voleybolcu, Öğretim GÖrevlisi
2 Ekim 1982 Ankara doğumlu. Voleybola 1995 ylında Ankara Vakıfbank Spor Kulübü'nde başladi ve bu kulüpte 1999 yilinda ilk kez profesyonelliğe adim atti. 1999-2017 ylları arasında Türkiye Voleybol Süper Ligïnde 18 sezon boyunca profesyonel olarak voleybol oynadı. Vakifbank'in genel merkezinin istanbul'a taşınmasıyla istanbul Yesilyurt Spor Kulübü'ne transfer oldu. 4 sezon burada forma giydikten sonra da Eczacibaşı Spor Kulübü'ne transfer oldu. Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde ve A milli takımda uzun süre takim kaptanlığı da yaptı hatta voleybol tarihimizde katıldığımız ilk olimpiyat oyunları olan 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarr'nda Voleybol takıminin kaptanıydi. 300'e yakin kez (yldiz, genç ve A ) milli formayi terletti.2017 ylinda aktif voleybol hayatını sonlandirdi ve 2018 yilinda Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde kadrolu öğretim görevlisi oldu. Oradaki görevine halen devam etmektedir.

Hakan Hatipoğlu

Aktör, Sunucu, Yarışmacı
Hakan Hatipoğlu, 28 Kasım 1979 tarihinde istanbul'da doğan bir televizyon kişiliği, aktör ve sporcu olarak bilinmektedir. İstanbul' un Burgazada ilçesinde büyüyen Hatipoğlu, aslen Çanakkalelidir ve lşık Üniversitesi işletme bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesinde işletme alanında tamamlamıştır. Televizyon dünyasına ilk adımını 2009 yılında Acun llıcalı'nın sunduğu "Var mısın Yok musun?" yarışmasıyla atan Hakan Hatipoğlu, 250. programda yarışmıştır. Aynı yıl, Erdal Beşikçioğlu' nun başrolünde oynadığı "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" adlı dizide 80 bölüm boyunca Selim karakterini canlandırmıştır.Hakan Hatipoğlu yine Acun llıcalı' nın hazırlayıp sunduğu "Survivor" yarışmasına 4 kez katılmıştır.

Leyla Öztürk

Eğitimci Yazar
A ssociation Montessori Internationale (AMI) diplomal 0-18 yaş montessori eğitmeni olan Leyla Öztürkilk, ortaokul ve lise öğrenimini istanbul'da tamamlamiştır. Üniversitede lisans eğitimini Fen Ögretmenligi üzerine almiştır. Amerika'da New York Üniversitesinde Çocuk psikolojisiyle ve eğitim programlariyla alakalı Columbia Üniversitesi uygulamalı Çocuk Davranışları ser tifika programına katılmıştır ve Çeșitli eyaletlerde farklı eğitim yöntemleri uygulayan okullarda staj yapmiştır. Yurtdişında Çeșitli yerlerde eğitim yöntemleriyle alakalı danışmanlık tecrübesi olan yazar, istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezinde bu alanda dersler vermektedir. 20 17 yilinda Internetional Montessori Union Pembe Kule Atakent Anaokulunu kurmuştur. Türkiye' de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırlmastyla alakalı Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde görev almakta olan Öztürk Galatasaray Üniversitesinde yükseklisans eğitimini tamamlamıştır.

Ufuk Kaan Karacan

Spor Yorumcusu ve Yazar
Güzel sohbeti ve hikayeleri ile futbol severlerin kalbine taht kuran Karacan, kariyeri boyunca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Televizyonu gibi kanallarda çalışmiştır. Günümüzde kendi kurduğu Youtube kanalı olan L1Ücgen' de içerik üretmektedir ve 700.000'e yakın takipçisi vardır. Karacan ayrica radyo programlar da yapmaktadır.

Uğur Şenpire

Muhabir-Foto Muhabir
2011 yılından beri profesyonel olarak foto muhabirlik yapan Uğur $enpire, Milli Gazete, Vole ve daha birçok dijital platformda çaliştı. 2011 yilında kendi kurduğu @fotottarena sosyal medya hesaplarını 6 kişilik bir ekiple yönetmektedir. Galatasaraylı eski futbolcu Radamel Falcao ile başlayan profesyonel sosyal medya hesap yönetiminde bir çok ünlü futbolcu ile çalışti. Özellikle Galatasaraylı futbolcuların ve taraftarların çok sevdiği Uğur Şenpire kendi içeriği olan fotoğraf, video, haber ve içerikleriyle foto muhabirlik alanına yeni bir soluk getirdi.

Organizing team

Fatmanur
Bayram

İstanbul , Turkey
Organizer

Hamdullah
Yıldız

İstanbul, Turkey
Co-organizer