Adasu Akın
Adasu Akın, 1999 yılında İzmir'de doğmuş yetenekli bir çellist, ses sanatçısı ve bestecidir. Liseyi İzmir'deki 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda (DEÜ) tamamladıktan sonra, Italya’da Parma Conservatorio Arrigo Boito’ya birincilikle girdi ve tam puan artı övgü puanı ile mezun oldu. İtalya, Yunanistan, Türkiye ve İspanya'da çeşitli masterclass’lara katıldı. Lise yıllarında Türkiye'de 30'dan fazla konser verdi ve üniversite yıllarında İtalya'da 50'den fazla klasik müzik konseri verdi. Bazılarında baş çellist, bazılarında ise orkestra içinde yer alarak çeşitli klasik müzik ve caz orkestralarında çaldı. Çeşitli televizyon kanallarında yer aldı.
Adasu, farklı müzik türlerini viyolonselle buluşturmayı hedeflemektedir. Viyolonsel çalarak, pop-caz ve Türk halk müziği söylemektedir. 2023 yılında başladığı Yüksek Lisans programı, ve evrensel müzik ile yerel müzik arasındaki yolculuğu sırasında, solist ve çello sanatçısı olarak etkinliklerde yer almaya devam ederken, aynı zamanda önemsediği toplumsal sorunları yansıtan kendi müziğini bestelemektedir. Yoksulluğun ortadan kaldırılması, adaletin sağlanması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında da söz ve beste çalışmalarını sürdürmektedir. Adasu, profesyonel çello yanında iyi derecede piyano da çalmaktadır.
Cem Öztürk
Sağlıkta Dönüşüm Lideri
Cem Öztürk, Galatasaray Lisesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamış ve Sorbonne Üniversitesi’nde MBA yüksek lisans derecesi almıştır. 20 yılı aşkın süredir Sanofi bünyesinde çeşitli görevler üstlenen Öztürk, Sanofi’ye katıldığı günden bu yana şirketin yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarında farklı liderlik pozisyonlarında başarılı bir şekilde görev yapmıştır. Halen Sanofi Avrasya Bölgesi Başkanı ve İlaç Genel Müdürü olarak görev yapan Öztürk, Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra Bağımsız Devletler Topluluğu ile Levant Bölgesi’nden sorumludur. Bunun yanı sıra Türkiye’de yenilikçi ilaç ve tedavilere zamanında ve sürdürülebilir erişimi sağlayarak, dinamik bir ilaç sektörü oluşumuna öncülük etmek ve ülkemizin tıbbi/ilaç Araştırma ve Geliştirme alanındaki küresel rekabet gücünü arttırmak amacıyla faaliyet gösteren Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AIFD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.
Hacer Foggo
Hacer Foggo, 4 Aralık 1967'de Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü mezunu olan Foggo, 15 yıl boyunca gazeteci olarak çalışarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine yazılar kaleme aldı. Bu süreçte yoksulluğun görünmeyen yüzlerini anlatan haberleriyle toplumsal farkındalık yaratmaya öncülük etti. Foggo, 2016 yılında, ekonomik zorluklar nedeniyle eğitim hayatı sekteye uğrayan çocuklara destek olmak için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu. 2020’de ise yoksulluk döngüsünü kırmak için dayanışmayı merkeze alan Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucuları arasında yer aldı.
“Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri” kitabının yazarı olan Foggo, sosyal adalet ve eşitlik için verdiği mücadeleyle dikkat çekti. 2015’te Ashoka Fellow olarak seçildi, 2021’de Wow Dünya Kadınlar Festivali lider kadınlarından biri olarak tanındı, 2022’de SES Yılın Kadınları ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’nü, 2023’te ise Dil Derneği Onur Ödülü’nü aldı.
Hakan Türkçapar
Dr. Türkcapar 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini, 1995 yılında psikiyatri ihtisasını bitirdi. Uzmanlık sonrası 1997’de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler alanında ABD’de Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de Bilişsel psikoterapi eğitimi aldı. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimi sonrası REBT (Akılcı Duygusal Terapi) alanında önce Temel Sertifika (Primary Certificate), ardından da 2008 yılında da ileri düzey sertifika (Advanced Certificate) aşamalarını tamamladı.
2000 yılında Psikiyatri Doçenti, 2012 yılında Psikiyatri profesörü olan Dr. Türkçapar, Psikiyatrinin yanı sıra, Sosyal Antropoloji alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak, 2009 yılında sosyal antropolojide bilim doktoru ünvanını aldı.
2003 yılında Bilişsel Terapi alanında yeterliliği değerlendiren uluslararası bilişsel terapi akademisi -Academy of Cognitive Therapy (ACT)- tarafından Bilişsel Terapist olarak sertifiye edildi. Aynı yıl alana olan katkıları nedeniyle Akademinin Fellow üyeliğine, 2005 yılında Akademinin sertifikasyon kuruluna alındı. 2013 yılında ise Akademi tarafından Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Eğiticisi ve Danışmanı olarak sertifiye edildi. Dr. Türkçapar’ ın, bilişsel davranışçı terapi alanında “Bilişsel Terapi Temel İlkeler ve Uygulama” (2007) ve “Klinik Uygulamada Bilişsel Terapi: Depresyon” (2009), “Fark Et Düşün Hisset Yaşa” (2019) başlıklı üç kitabı ve sayısı yüzü aşan makalesi yayınlanmış, 1999 yılından itibaren çeşitli merkezlerde ve kongrelerde bilişsel davranışçı terapi konusunda alanda çalışan profesyonellere dönük eğitim çalışmaları yapmıştır. Yine aynı alanda bilimsel çalışmalara yer veren Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar dergisinin de kurucu editörüdür.
2005-2012 arasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniği şefliği, 2008-2011 arasında Etlik ihtisas hastanesi psikiyatri kliniği kurucu şefliği ve 2012-2019 arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığını yapan Dr. Türkçapar, halen Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği başkanlığı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Levent Gönenç
1968 yılında Ankara’da doğan Levent Gönenç yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. “Yüksek Lisans” derecesini 1994 yılında “Anayasa Hukuku’nda Yeni Eğilimler: Milletlerarası Anayasa Hukuku” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden aldı. 1994-1998 yılları arasında, Hollanda, Leiden Ünivesitesi, Hukuk Fakültesi’nde doktora çalışmalarını sürdüren Gönenç, “Prospects for Constitutionalism in Post- Communist Countries” başlıklı teziyle “Hukuk Doktoru” unvanına sahip oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’na 2014 yılında “Profesör” olarak atandı ve 2021 yılında emekli olana kadar bu görevini sürdürdü. Halen TEPAV Hukuk Çalışmaları Merkezi direktörlüğünü yürüten Gönenç’in anayasa hukuku ve siyaset bilimi alanında Türkçe ve İngilizce yayınları bulunmaktadır.
Küçük yaşlardan beri karikatürle de ilgilenen Gönenç 1982-1990 yılları arasında “Turkish Daily News” gazetesinde günlük karikatürler çizdi. 1992 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından “Zamanın Çizgili Tarihi” ismiyle çizgili günlükleri yayımlandı. Internet ortamında yayımlanan “altzine” dergisinde farklı görsel anlatım teknikleri denedi. 2003-2006 yılları arasında “Hayvan” dergisinde “Aile Çay Bahçesi” isimli köşesiyle karikatür çalışmalarını sürdürdü. Çeşitli dergi ve gazeteler için illüstrasyonlar yapan, animasyonla ilgilenen Gönenç karikatür tarihi ve teorisiyle ilgili yazılar yazdı. Bu yazıların bir kısmı Levent Cantek ile birlikte kaleme aldığı “Muhalefet Defteri, Türkiye’de Mizah Dergileri ve Karikatür” (YKY, 2017) isimli kitapta toplandı. OT dergisi için “Göz Hakkı” isimli köşeyi çizdi. Aynı isimli kitabı OT Kitap tarafından 2018 yılında basıldı. Gönenç, son olarak Yekta Kopan’ın bir öyküsünden yola çıkarak “Sarmaşık” isimli bir grafik roman hazırladı (Can Yayınları, 2020). Gençlik yıllarından bu yana müzikle de ilgilenen Gönenç’in, Şanser Kurt ile birlikte imza attığı “İZ” albümü, ADA Müzik etiketiyle 2022 yılında tüm dijital platformlarda yerini aldı.
Metin Gazoz
Metin Gazoz, Milli Takım Antrenörü ve Eğitimci
Sakarya ili Adapazarı 1972 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adapazarı’nda tamamladı. Lise eğitimini Endüstri Meslek Lisesinde yapmıştır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunun olup 1998 yılından itibaren beden eğitimi öğretmeni olarak MEB’de görev almaktadır.
Okçuluk sporunu kalkınması amacıyla Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından seçilen pilot il Adapazarı’nda başlamıştır. 2024 yılı itibari ile okçuluk sporunda 40. Yılını doldurmuş olup, Türkiye Okçuluk Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve as başkanıdır. Ayrıca Paralimpik Okçuluk Federasyonu as başkanıdır. 1990 yılında milli takıma seçilmiş olup, 2012 yılında Avrupa Şampiyonluk Kupasında bayrağı oğlu Mete Gazoz’’a devretmiştir.2012 yılı itibari ile Türkiye Okçuluk Federasyonu eğitim kurulu başkanlığı, teknik kurul başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü kurucusu olup aktif çalışmalara devam etmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Nazmi Sinan Mıhçı
1978 yılında Elbistan’da dünyaya gelen Nazmi Sinan Mıhçı, 1996'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kazanarak büyük şehirdeki sanat yolculuğuna adım attı. İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi'nde tiyatroyla tanışan Mıhçı, sahnede yer aldığı çeşitli oyunlarla oyunculuk yeteneğini geliştirdi. 2010 yılında Atina’ya giderek, ünlü yönetmen Terzopoulos’un Attis Tiyatrosu'nda derinlemesine bir tiyatro deneyimi yaşadı.
Oyunculuk kariyerini genişleterek, dizi, film ve reklam projelerinde yer aldı; aynı zamanda oyuncu koçluğu alanında da uzmanlaştı. 2000 yılından itibaren televizyon, reklam ve film dünyasında parmak kukla, bavul kukla ve canlı keçi gibi birçok yaratıcı kukla karaktere hayat verdi. 40 yaşında ise en büyük hayalini gerçekleştirerek, yazıp oynadığı "Bir Yıldız Batıyor" adlı tek kişilik kuklalı oyunuyla sahnelerde izleyicinin karşısına çıktı. Bugün ise "Kukla Kabare"de sevilen “Dayı” karakterine can vermeye devam ederek, sanat tutkusunu yeni nesillere aktarmaktadır.
Orhan Şener Deliormanlı
Orhan Şener Deliormanlı, medya ve iletişim alanında akademisyen, öğretmen, yazar ve içerik üreticisidir. Çalışma alanı, iletişim, teknoloji ve toplumun kesişim noktalarıdır. Özellikle teknolojinin toplum, ekonomi ve kültür üzerindeki etkileri konusunda uzmanlaşmıştır. TGS Akademi Direktörü (Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın gazetecilik akademisi), gazeteciliğin ve haber kuruluşlarının dijital dönüşümüne odaklanmakta, Akademi ve Anadolu’da 5000’den fazla genç gazeteciye yönelik 500'den fazla eğitim, seminer, atölye çalışması, panel düzenlemiştir. Ayrıca dijital haklar, teknoloji eşitsizlikleri, sansür, gözetim ve çevrimiçi propaganda/dezenformasyon konularında TGS'nin lobicilik ve aktivizm çabalarına katkıda bulunmuştur.
Sosyal medya, internet, UX, gazetecilik, podcastler, medya ekonomisi ve post-truth konularında akademik makaleler ve kitap bölümleri yayınlamıştır. Medya, teknoloji ve toplum üzerine popüler YouTube haber kanallarında düzenli olarak yer almaktadır.
Bilgi, Bahçeşehir, Kadir Has, Kültür ve Nişantaşı üniversitelerinde iletişim çalışmaları, yeni medya ve dijital dönüşüm ile inovasyon, medya ekonomisi, yapay zeka ve medya, dijital ekonomi konularında dersler vermiştir.
Insideturkey.news yerel editörü (Türkiye’yi uluslararası izleyicilere İngilizce olarak aktaran, International War and Peace Reporting - IWPR ile ilişkili bir haber sitesi)IWPR eğitmeni olarak medya kuruluşları için sürdürülebilirlik ve gelir modelleri, multimedya hikaye anlatımı, OSINT, dijital güvenlik ve gazetecilikte yapay zeka araçları üzerine dersler ve atölyeler düzenlemiştir. ABD Enstitüleri Çalışmaları (SUSI) Bursiyeri (2022 yazı, Arizona, ABD)
Journo.com.tr eski editörü (Türkiye’de gazetecilik uygulamalarının kalitesini artırmayı amaçlayan medya kuruluşu), Medyapod ve Podfresh platformlarında (Türkiye'nin ilk podcast ağları) İnterkritik ve Dündem podcast’lerinin (İnternet ile ilgili sosyo-politik konuların ele alındığı tartışmalar) eş yaratıcı ve sunucusu, Newslabtr eski içerik üreticisi ve editörü (The Guardian Foundation tarafından desteklenen dijital gazetecilik akademisi).
Sibel Algan
Sibel Algan, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. Lisansüstü eğitimlerini sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi (İşletme,1997, İstanbul), London School of PR (Halkla İlişkiler, 1998, İngiltere), European School of Economics(Marka, Pazarlama ve İletişim, 2004, İtalya) bünyesinde tamamladı. Yurt dışındaki programların her ikisinden de dereceyle mezun oldu.
2013 yılında LIVCON koçluk, 2016 yılında Kadir Has Üniversitesi Eğitmenlik/Danışmanlık eğitimi akreditasyonlarını tamamladı.
Üniversite yıllarından başlayan çalışma hayatı boyunca her zaman iletişim, hitabet ve bolca yaratıcı yazarlık gerektiren işlerde uzman ve/veya yönetici olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında teknoloji sektöründeki sektörel yayınlarda çevirmen, muhabir ve haber koordinatörü olarak görev yaptı. Gazetecilik deneyiminin ardından uzun yıllar lider konumdaki teknoloji şirketlerinde (Oracle, Ericsson, Doğan Online) basın, reklam ve halkla ilişkiler, etkinlik yönetimi ve pazarlama iletişimi alanlarında uzman ve yönetici olarak görev aldı. Bu sayede marka yönetimi konusunda büyük deneyim kazandı.Bilim kadar sanatın da hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu bilinci ve sevdasıyla, 2004 yılında, bu deneyimi daha yaratıcı olabileceği farklı bir sektörde sürdürmeye karar vererek müzik sektörüne geçiş yaptı. Sezen Aksu ile Basın ve Halkla İlişkiler alanında çalışmaya başladı. Bu görevi halen devam etmektedir.
Buna paralel olarak, 2010 yılından itibaren bireysel olarak da hizmet vermeye başlamıştır. Hemen her sektörden (finans, sigorta, sağlık, inşaat, kişisel gelişim, eğitim, sanat vb.) kişi ve kuruma iletişim, metin yazarlığı ve editörlük hizmetleri vermektedir. Farklı prensiplerdeki iletişim ihtiyaçlarını gözlemleyerek edindiği deneyimini,2016 yılından beri Kritik Konuşma Becerileri (Uygulamalı Sunum veHitabet ) Eğitimleri ile aktarmaktadır.
Bu arada lise yıllarından bu yana süregelen en büyük hobisini mesleğe dönüştürmenin keyfini yaşamaktadır. Sezen Aksu, Sertab Erener, Nilüfer, Levent Yüksel, Yonca Lodi, Simge Sağın, Burak Kut, Suzan Kardeş, Ceylan Ertem, Selçuk Yöntem, Asya, ve sayıları her gün artan sanatçıların albümlerinde; dizi ve filmlerde beste ve/veya sözleri ile yer almaktadır. 2018 yılından beri Türkiye’deki bir ilk olan “SözYazarlığı Eğitimi” ile yaratıcı düşünme ve yazma tekniklerini paylaşmaktadır.