Bayram Enes Demiryürek
CNC Operatörü
2005 doğumlu Bayram Enes Demiryürek, 2023 yılında EOSB Teknik Kolejden mezun olmuştur. Mezun olduğu yıl iş hayatına başlamıştır.Şu an CNC Operatörü olarak çalışmaktadır. Enerjisiyle ve kendine güvenle yoluna devam eden ve bunu aldığı mesleki eğitimle başardığını söyleyen Bayram Enes,mesleki eğitimin yanında yer aldığı ve katıldığı sosyal etkinliklerin de gelişmesinde payının çok büyük olduğunu dile getirmektedir. Özellikle lise hayatı boyunca tiyatroyla ilgilenen Bayram Enes, okulda aldığı tiyatro eğitimini tiyatro oyunlarında yer alarak taçlandırmış ve “Değerler Neredeler?” adlı oyununda başrol olarak yer almıştır.Sosyal aktivitelerle yaşamını renklendirmeyi ve farklı bakış açıları kazanmayı kendisine ilke edinmiştir.Tiyatroya ek olarak aynı zamanda taekwondoda sayısız bölge şampiyonluğu ve bir Türkiye birinciliği almıştır. Yeni insanlar tanımayı, hayatta eğlenmeyi ihmal etmemeyi seven Bayram Enes, yaşama tutunmasındaki en önemli şeyin içindeki insan sevgisi olduğunu söylemiştir.
Burak Uyanık
lead software engineer TEİ-TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş
Dr. Burak Uyanık, 1988 İzmir doğumlu ve doğuştan işitme engelli bir bireydir. Eskişehir İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (İÇEM) eğitimine başlamış, ardından çeşitli okullarda bilgisayar teknolojisi alanından başarılı derecelerle mezun olmuştur. Türkiye’de doktorasını tamamlayan ilk işitme engelli birey olmuştur. Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora eğitimini tamamlamıştır.
Uyanık, Anadolu Sağırlar Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, İşitme Engelliler Birliktelik Derneği Başkanı ve 8863 Anatolian Deaf Eternals Robotik Takımı’nın Lider Mentorü’dür. Robotik takımı, liderliğinde önemli ödüller kazanmış ve işitme engelli gençlerde bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmıştır.
Profesyonel kariyerinde Koç Sistem, TÜBİTAK ve şu anda TUSAŞ TEI’de görev yapmaktadır. İşitme engelli bireylerin eğitimde ve toplumda daha fazla yer almasını desteklemeye yönelik çalışmalarıyla topluma katkı sunmaktadır.
Gönül Türüt Kesim
Dramaturg/ Müdür Yardımcısı
İlk ve orta eğitimini Rize’de tamamlayan Kesim, Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünde tamamlamış, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. Mavi Yeşil, Dergâh, Aksi Sanat gibi çeşitli dergilerde edebi yazıları olan Türüt Kesim 2019 yılında Değeler Neredeler? adlı özgün, alegorik oyununu yazıp yönetti. Oyun, yarışma için Eskişehir Turgut Özakman Sahnesinde sergilendikten sonra, 3 yıl içerisinde 8 kez sahnelendi.2021 yılında Zamanın Ötesinde Zaman Zaman İçinde adlı ahilik konulu oyunu yazıp yönetti. 2022'de yazıp yönettiği Kablolu Çocuklar adında oyunla Özgün oyun ödülü aldı. Kablolu Çocuklar teknoloji bağımlılığının anlatıldığı danslı müzikli 2 perdelik bir oyundur.2024 yılında “Biz Size Döneriz Dediler” adlı oyunu mesleki eğitimin önemine vurgu yapmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin istekleri üzerine yazıp yönetti. Bugün hâlâ tiyatro yazmaya ve yönetmeye devam ediyor.
Metin Saraç
Sanayici
1972 doğumlu Metin Saraç,1994 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 2002 yılında 250 metrekarelik bir alanda,Boyplast’ı kurmuştur. Başarmak hayal kurmakla başlar mottosuna inancıyla hareket eden Saraç’ın çalışmaları ile Boyplast, bugün 14.000 metrekare alanda faaliyet göstermektedir. Başarmanın hayal kurmakla başladığına inanan ve değişen ve gelişen dünyada geri kalmamak için hayallerin eğitimle desteklenirse başarının amacına ulaşacağını bilen Saraç,2019 yılında Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kurucu yönetiminde etkin görev almıştır.Saraç bugün hala Boyplast A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı Eskişehir OSB’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği
Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Kurucu Yöneticiliği Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ATAP’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı OSB Üst Kuruluşu OSBÜK’te de Yüksek Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirmektedir.
Prof.Dr. Mahmut Akşit
CEO/ Genel Müdür
1967 yılında Denizli’de doğan Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit,1991'de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun oldu. Akademik çalışmalarını ABD’de bulunan Rensselaer Polytechnic Institute’ta Akşit, Makine ve Havacılık Mühendisliği Bölümünden Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini tamamladı. ABD’de bulunduğu sırada General Electric Corporate Ar-Ge Merkezinde 10 yıl boyunca yöneticilik unvanlarında görev aldı. 2003 yılından itibaren Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde devam eden Akşit,2013 yılından beri TEI Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Eskişehir Havacılık Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Uluslararası Gaz Türbini Enstitüsü Isı Transferi Teknik Komitesi üyeliği görevlerini de yürütmektedir. Profesör Akşit’in uçak motorları,gaz ve buhar türbinleri konularında 30 yılı aşkın tecrübesi,16 değişik ülkede yayınlanmış 60’ın üzerinde patenti,150’ye yakın makale, tebliğ, NASA ve NATO teknik raporları ve benzeri bilimsel yayınları bulunmaktadır.
Prof.Dr. Zülfikar Bayraktar
Akademisyen
Lisansı Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde; Yüksek lisans ve doktora eğitimini Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü'nde Türk Halk Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. TİKA ve çeşitli bakanlıklarda bürokrat olarak görev yaptı. Onyedi Eylül Üniversitesinde Medya ve İletişim Bölümü, Türk Dili Bölümü ve TÖMER birimlerinde Bölüm Başkanlığı ve Müdürlük birimleri yürütüldü. Anadolu Üniversitesinde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsünde, “Türkçenin Sesi Radyosu”nda program koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. TRT başta olmak üzere; çeşitli televizyon ve radyo kanallarında oynatılıyor. Türk Dünyası Halkbilim çalışmaları başta olmak üzere; birden çok alanda birçok kitap, makale ve bildirisi mevcuttur.
Profesör Doktor Ayhan Aydın
Akademisyen
Düşünce Tarihi, Yaşadığımız Dünya, Eğitim Psikolojisi, Umut, Mutluluk, Eğitim Sevgidir, Sınıf Yönetimi, Hayat Neden Güzeldir, Yaşama Sanatı adlı yayınlanmış kitapları bulunan Prof. Dr. Ayhan Aydın aralarında Hacettepe, Anadolu, Gazi, Bahçeşehir, Osmangazi gibi üniversitelerin de bulunduğu çok sayıda üniversitede öğretim üyeliği yapmış, Ana bilim dalı,Bölüm Başkanlığı,Senato üyeliği gibi yönetim pozisyonlarında bulunmuştur. Ayrıca uzun yıllar ÖSYM’de yazarı bulunduğu kitaplar nedeniyle Test biriminde danışmanlık yapmıştır, Halen aralarında ODTÜ’nün de bulunduğu uluslararası Öğretim üyesi Yetiştirme konsorsiyumu kapsamında lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. Yaşamın aynı zamanda trajikomik bir kurgu olduğunu düşünen Aydın, hayata ve insana ilgi duymakta ve daha iyi bir dünya için özellikle Felsefe, psikoloji gibi alanlarda ürünler vermektedir. Kendisini kısaca yaşamsever olarak tanımlayan Prof. Dr. Aydın samimiyetin ve empatinin yittiği çağımızda, sevginin iyileştirici güvenmektedir.